Online Running Från 0 – 5km

Status
Ej registrerad
Pris
kr2395
Kom igång
eller

Börja löpträna - roligt, säkert och efter din förmåga! – Kursstart 10 maj 2021!

Du har säkert precis som så många andra glatt tagit på dig löparskorna för att ge dig ut i spåret. Känt att det känns bra och gett det där lilla extra redan på första passet. Ja du är inte ensam. Men då vet du också att det kan bli lite värk och annat efteråt och att nästa pass inte alls känns lika lockande.

Då handlar det om att få till det på rätt sätt och ha en tränare och en grupp som väntar på en så att det verkligen blir av. För när det väl blir det några gånger, så är chansen mycket stor att du faktiskt kommer att gilla det och fortsätta. Det så kallade “runners high” sätter in och du får hela kroppen full av endorfiner.

För att hjälpa dig att få styr på detta har Formbar skapat en kurs – Online Running – Från ovana i spåret till 5 km utan att stanna.

En kurs där vi har bakat in allt. Löpträningen, tekniken, kosten med mera.

I dagsläget passar det väldigt bra att kunna träna ute i naturen och då är löpträning både enkelt och skönt. Dock förutsätter det att du inte går ut för hårt eller skadar dig. Det gäller att komma igång på rätt sätt så att det blir en hållbar träningsform. Just därför finns denna kurs.

Detta är ett steg som är utmärkt för dig som kanske inte sprungit så mycket, eller varit ifrån det ett tag. Du kanske har varit borta på grund av en skada och nu vill börja lite försiktigt igen. Programmet fokuserar på den grund som behövs, och att på ett bra sätt komma igång med löpningen och samtidigt tappa ett par kilo om det finns att ta av.

Vi erbjuder löpteknik och tips som är nyttiga för alla. Kosten passar de flesta motionärer och dig som önskar tappa ett par kilo.

Varje vecka får du peppande pass enligt en träningsplan och online. Kursen innehåller övningar för att stärka din löpstyrka och teknik så att du kan få maximal njutning av din löpning.

Du kommer ingå i en sluten FB grupp där du coachas varje dag av personliga tränare, kostrådgivare och andra med lång erfarenhet. Även Elaine kommer vara där och svara på dina frågor. Hon kommer också hålla i träning online som du kan vara med på live, eller köra efteråt när det passar dig. I programmet ingår träningspassen, coachningen, kostschema med enkla goda näringsriktiga recept och inköpslistor som gör det enkelt när du handlar.

5 inspirerande veckor med egen coach, en löpcoach, kostprogram, träningsprogram och anpassade kosttillskott.

Kursen leds och är framtagen av Elaine Svensson, löpcoach, hälsocoach och friskvårdsterapeut. Hon har satt sin prägel på kursen och fullkomligt älskar att ge människor en väg in i löpträningens härliga värld.

Elaine jobbar både med att coacha löpning online och i “vanliga” grupper ute i löpspåret. Alla som har tränat med henne vet att hon är engagerande, peppande, otroligt kunnig och ödmjuk på samma gång.  Att löpträna med Elaine är kul, effektivt och säkert.

Alla Formbars kurser är utformade av utbildade och kunniga coacher inom området. Under kursen får du även tillgång till ett kostschema skapat av en kostrådgivare. För att du ska känna att du har med dig full support får du även exklusivt tillgång till en egen coach som följer dig för att se att du når ditt uppsatta mål.

Förutom detta har du även en grupp med deltagare som du tränar tillsammans med online och där ni kan peppa och stödja varandra.

Träning tillsammans online

Enskilt och i grupp

Under kursen ges

Både löpträning, teknik och styrka.

Kost & tillskott

Anpassat efter ålder, kön & rörelse.

Veckovisa upplägg

Veckoschema, inköpslistor, recept och ett enkelt upplägg för förändringar i vardagen. I kursen ingår tillskott för en ökad tarmbalans, som är en förutsättning för välmående och god hälsa.

Coach

Förutom Elaines hjälp får du tillgång till en egen coach.

Vi är med dig hela vägen

Mellan träningarna har du om du vill kontakt med en egen coach som hjälper dig längs vägen. Dessutom har du en grupp att ta hjälp av.

Visste du detta om löpträning?

Forskning:

Löpträning ger flera år “yngre” blodkärl och kan förlänga livet. Alla vet att motion är positivt för hälsan. Men brittiska forskare har tittat närmare på hur blodkärlen hos vanliga motionärer påverkas när de tränar inför sitt första maratonlopp, och effekten var förvånansvärt stor.

Charlotte Manistry är kardiolog och lektor vid University College London i Storbritannien, och en av forskarna bakom studien. En studie gjord på individer upp till 69 år.

Våra blodkärl blir stelare med åren och det kan öka risken för hjärt-kärlsjukdomar, demens och njursvikt.

Men i studien kom forskarna fram till att artärerna hos deltagarna blev betydligt mer flexibla, och att effekten i medeltal motsvarade en föryngring av blodkärlen med hela fyra år.

Störst förbättring skedde hos äldre män som till att börja med var i sämre fysiskt skick.

– Det här är ytterligare ett bevis på att det är hälsosamt att träna regelbundet och målinriktat. Det kan få blodkärlen att bli yngre och kan till exempel leda till mindre risk för hjärtattack och demens, säger Manistry.