Superstart KBT – Gå ned i vikt

Status
Ej registrerad
Pris
4999

Hur många dieter ska du behöva gå igenom innan du märker att du måste ta tag i orsakerna till din övervikt?

Har du jojo-bantat hela livet, provat åtskilliga dieter såsom Flygvärdinnemetoden, Atkins, pulverdieter, soffdieter, banandieten, LCHF m.m?  Är du ändå här inne och läser så är du förmodligen tillbaka på ruta ett, kanske är det t.o.m ännu värre.

Att inte klara av att ha kontroll på det du äter skapar ångest och en känsla av att du är misslyckad och plötsligt är den onda cirkeln ett faktum. Du orkar inte fundera på vad du ska äta när du är nere, äter mer, går upp i vikt och så börjar det om igen.

Är du medveten att denna cirkel inte har någonting med att du är misslyckad att göra?  Ännu mindre beror det på bristen av disciplin.  Du behöver jobba med ditt ätbeteende och orsakerna till det.

På Formbar lanseras nu denna kurs, Superstart KBT som innehåller både ett kostprogram på 6 veckor och tillhörande KBT online 12 veckor. Detta är en kurs för dig som känner att du verkligen provat och försökt allting, men hela tiden trillar tillbaka och nu vill ta tag i det här en gång för alla.

Stahremetoden i 12 veckor inklusive kostschema, coach och anpassade kosttillskott.

Formbars hälsocoah Malin Koch är utbildad KBT-terapeut och har, tillsammans med kursskaparen av kursen Superstart, anpassat och satt ihop ett unikt program för att verkligen kunna hjälpa alla som vill detta till ett bra pris och dessutom online så att det inte finns några hinder för att kunna delta.

KBT delen utgår ifrån Stahre metoden som jobbar utefter att  Övervikt/fetma inte handlar om vad man äter – utan om varför.

Stahremetoden är en utbildande KBT-behandling som i två vetenskapliga RTC-studier på Karolinska Institutet visat evidens när det gäller att komma tillrätta med överätandets orsaker och ge bestående viktnedgång efter avslutat program.
Programmet ger deltagaren verktyg för att ta kontroll över sitt ätmönster och sug efter viss mat. Verktygen leder till att deltagaren kommer tillrätta med stress, krav och tankefällor – de verkliga orsakerna till att deltagare som vet hur man ska äta rätt ändå äter fel.

KBT SAMTAL

Enskilt och i grupp

Under kursen ges

12 onlinemöten i grupp samt 2 enskilda samtal med Malin på Zoom a 20 minuter.

Kost & tillskott

Anpassat efter ålder, kön & rörelse.

Veckovisa upplägg

Veckoschema, inköpslistor, recept och ett enkelt upplägg för förändringar i vardagen. I kursen ingår tillskott för en ökad tarmbalans, som är en förutsättning för välmående och god hälsa.

Coach

Förutom Malins hjälp får du tillgång till en egen coach.

Vi är med dig hela vägen

Mellan träffarna har du om du vill kontakt med en egen coach som hjälper dig längs vägen.

Formbar & Stahre-metoden

Programmet omfattar 10 alt. 12 veckor med ett kostprogram utarbetat  av kostrådgivare. Programmet innebär att du får en skjuts i din viktnedgång och sedan jobbar med att behålla den och anpassa typen av kost till ditt liv oavsett vad du gör i vardagslivet.

Vad ger kursen dig?

KBT-metod inriktad på förändring av ätbeteendet (CBT-TEB / StahreMetoden) visar i vetenskapliga studier att programmet leder till:

Bestående viktnedgång

Stahremetoden ger större chans till bestående viktnedgång än något annat program.

minskat känslomässigt och okontrollerat ätande.

Metoden ger dig en medvetenhet om dina fällor och ger dig verktyg att hantera dem.

ökad förmåga att hantera vArdagen.

Verktygen leder till att du kommer tillrätta med stress, krav och tankefällor – de verkliga orsakerna till att deltagare som vet hur man ska äta rätt ändå äter fel.

Ökat välmående och mental balans.

Under kursen fokuserar vi inte på misstag utan accpeterar och förändrar genom att förstå vilket leder till ett mående med mindre laddade negativa känslor.

Utgår ifrån vad övervikt egentligen handlar om.

Stress självbild och negativa känslor.
Du får insikt  om varför du äter fel och ges verktyg att förändra orsakerna.

kostupplägg som är hållbart

Kursen innehåller ett kostupplägg som är enkelt att applicera i vardagen oavsett vilken dag du möter. Mängden mat är begränsad under viktminskningsdelen av kursen, dvs 6 veckor.