Formbarcoach Carina Hammarstrand

Hej!

Mitt första Blogginlägg här på Formbarsidan kommer att handla om mig själv. Jag är ganska van vid att prata om mig själv i olika sammanhang.      Att prata om mig själv har jag inte så svårt för. Men att skriva… då blir det mer konkret på något konstigt sätt…. I alla fall… Jag heter Carina och är snart 58 år. Mitt liv har till stor del haft fokus på kroppen på olika sätt. Jag har jobbat som Fysioterapeut sedan 1989 och varit aktiv som motionär med En Svensk Klassiker sedan 1990. När jag skidade i mål på Vasaloppet i år var det för 30-de året i följd. Så jag kan nog säja att min och andras kroppar har varit ett stort fokus för mig under större delen av mitt liv.
När jag pratar om kroppen och knoppen, både utifrån min egen kropp och med fokus på andras så är det ett uttryck som alltid återkommer – Service & Underhåll. Vi har alla fått en kropp och knopp att förvalta efter bästa förmåga. Något som alltid har förvånat mig mycket är hur illa vi ofta behandlar den underbara gåvan som kroppen faktiskt är. En del har fått fantastiska exemplar som man både kan behandla väl och illa och den bara levererar. En del av oss har fått kroppar som redan från början ger oss problem och extra jobb. Men hur vi än vänder oss och hur mycket pengar vi än har så är det just den kroppen som jag fått som är den jag har att förhålla mig till och vårda ömt. Så att medvetet förstöra för sig själv tycker jag är ganska konstigt. Jo då…. Jag äter inte alls perfekt på något sätt. Jag sover inte alltid så många timmar som jag borde och jag är inte alls så snäll mot min kropp som jag kanske borde vara. Men så bra jag kan utifrån det liv jag vill leva. Jag gör många medvetna val av ”dåligheter” . Men jag gör också många medvetna val som min kropp tycker om. Jag tror på ett 80/20 förhållande. Om 80 procent av mitt liv är så bra som möjligt så kan 20 procent vara lite mer åt det mindre bra hållet. Som tex att dricka whiskey. Något jag tycker är väldigt gott 😊

Förutom fysioterapin har jag jobbat med Forever living products sedan 2007. Det fanns flera bra produkter som jag gärna ville jobba med i min verksamhet. Heat Lotion är ett helt perfekt linement att använda i jobbet för mig. Efterhand som åren har gått i min relation med Forevers produkter så har det blivit en allt större del av min och min man Ernsts vardag. Vi använder dagligen mer än 15 olika produkter från Forevers sortiment. Många är baserade på Aloe Vera. 15 produkter tänker du….  Men om du tänker på vad du själv använder bara för din personliga hygien så kommer du nog också landa i ganska många produkter. Skillnaden kan då vara att jag hittar det mesta jag behöver från samma leverantör. Att handla i sin egen butik är ju ganska smart…. En ICA-handlare går nog inte så ofta in på COOP osv. Välkommen in och kolla i shopen.  https://physiochraft.myforever.se/store

Hur hamnade jag här med Formbar?  Jo, jag har i många år funderat över hur jag skulle kunna använda mina kunskaper och erfarenheter på ett smart sätt utan att alltid själv vara fysiskt närvarande med min patient eller kund hela tiden. Att på något sätt jobba med föreläsningar eller kurser digitalt. Eftersom jag inte är så väldigt intresserad av teknik….. och därför inte heller så kunnig, så hände det inte så mycket. Men så dök den här möjligheten upp. https://youtu.be/9zKtw_sAF1s

  Att vara en del av ett nätverk som utgår från samma plattform. Samlad kunskap om hälsa som paketeras i olika kurser. Ett Fantastiskt koncept! Så här har jag skapat en Artrosskola som går lite längre än vad Artrosskolan i sjukvårdens regi gör. Jag utgår ifrån mina egna erfarenheter både som Fysioterapeut men också framförallt för att jag själv har grav artros i väldigt många leder.   Artros skola https://www.formbar.se/courses/artros-skola/?ref=carinahammarstrand1

Min vision är att ge Balans, CHraft, Energi, Glädje och Hälsa.  Lägg till något bra i din vardag. Försök inte att göra allt för stora förändringar på en gång. Att skapa nya vanor är ett tufft jobb. Men om du lägger till en liten bra sak så är sannolikheten för att just den vanan ska bli kvar större.

Jag hoppas att vi möts här inne på Formbar fler gånger.   

 Kanske ses vi i en kurs. Följ oss på Bloggen, Facebook och Instagram.

Ha en riktigt Fin Sommar! Det är kanske just den här sommaren som du lyckas med ditt eget Hälsoprojekt!

Carina Hammarstrand

https://physiochraft.se/

Mitt MotionsCV:

160 målgångar i Vasaloppsspåret på skidor

25 stycken En Svensk Klassiker

13 stycken HalvKlassiker

22 stycken Tjejklassiker

1 Ironman i Kalmar

Mm mm mm