Sommar, så underbart!

Hej !

Jag kan inte sticka under stolen med att jag gillar sommaren. Jag var hemma mycket med barnen i juni och nästan hela juli. Vi har njutit av sol och bad och vet ni, helt ärligt har jag njutit av en sommar med regn. Där vet jag att alla inte delar min känsla men för mig kommer det upp barndoms minnen.

 

 

Vi delade en husvagn med min pappas bröder och på somrarna åkte vi iväg till olika platser och campade. Husvagnen tog oss från Åtvidaberg där jag är uppvuxen till Ystad, Vimmerby och Bullerby cup. Jag har 2 äldre bröder som båda två spelade fotboll och jag som lillasyster såg upp till dom och längtade efter att det skulle bli min tur.

Sommaren är en tid med mycket förväntningar på sig och skiner inte solen så får den nästan be om ursäkt för att den finns. Ganska komiskt ändå. För på våren får den banner för att den kommer för snabbt inpå och att man inte hunnit fixa sommarformen så därför så ska man få stå och bada i vassen.

 

Oavsett hur sommarens väder och semesterns tid ligger så är sommaren en tid fört återhämtning och många dra ner på tempot, vilket jag tror är bra. Men inte enbart, det är många tempon som blir nollade och man ska helt plötsligt på hösten gå från 0 till 100 över en natt.

 

Missförstå mig inte, vi ska njuta av sommaren, men vi ska väl även njut av hösten, vinter och våren. Ska vi inte njuta året om?

Att gå in i semstermood har för mig de senaste året betytt att jag ska försöka hitta mer balans så att jag lättare kan hålla mig på en stabil och bra nivå hela året. Det innefattar både kost, träning, umgänge och återhämtning.

Mina somrar brukar bestå i att ladda energi på olika sätt, rensa bort saker som inte gynnar mig och fokusera på dom personer och aktiviteter som gör att mitt liv känns rikt.

 

 

Denna sommaren är långt ifrån slut och jag har redan hunnit utmana mig själv i häghöjdsbanor och att prova spela paddel, bollrädd som ja är.

 

Sommaren är också en tid många reflekterar över hur dom vill att resterande delen av året ska bli, ibland kanske även om det ska ske någon stor förändring. Det för mig liksom in på ett citat.

 

“You only get one life, use it well”

 

För en del är det provocerande och för andra är det den lilla vänliga sparken som behövs för att börja.

 

 

På återseende

Camilla