Stolt och Återhämtning

 

Jag är Så stolt!  Får man uttrycka sig så…. Jo i min verklighet så tänker jag att vi behöver vara mer stolta och positiva i våra tankar om oss själva.

I veckan som gick utmanade jag mig själv rejält. Jag simmade 10 kilometer. Alltså…. Jag simmade en Hel mil! Jag är inte någon simmare. Har aldrig simmat aktivt. Jag har gjort många Klassiker, vilket innebär 3000 meter Vansbrosimning. Men det tar jag inte så allvarligt på. Vi brukar simträna tre veckor hemma i sjön innan Vansbro och så är det ok med det. Men förra året uppe i Vansbro så var jag kaxig och sa att jag minsann skulle anmäla mig till Vansbro 10K. Så det gjorde jag och den skulle vi simmat i Vansbro den 27de Juni. Men som så mycket annat så kom Corona in och ändrade spelplanen. Istället blev hela årets Vansbrosimning en Home Edition. Vi fick badmössa och medalj hemskickade och till 10K fick vi som var anmälda dessutom en tröja. Så…… Då var det ju bara att ta tag i detta. Förra helgen simmade vi Vansbrosimningens övriga lopp och då planerade jag att det skulle bli 10 K här i veckan.

I onsdags morse cyklade jag ner till bryggan och vår badvik i Västersjön och kollade. Jodå. Vinden från rätt håll och inte ösregn just då klockan 4.50…. Så hem och väcka Ernst och putta honom ur sängen. Han skulle ju vara badvakt 🙂

Så blev det alltså. I onsdags simmade jag en Hel mil! Å jag är Så stolt!  Det tog fem timmar och 2 minuter.  Men det var inte alls så jobbigt som jag hade målat upp för mig. Inga skavsår i armhålorna. En hel del kramp. Men jag klarade av att häva den. Så Stolt och Nöjd!

Å sen då? Efter en fysisk urladdning på fem timmar så vill kroppen ha Återhämtning! Inte bara återhämtning i form av vila. Jag tror att jag kan hjälpa min kropp ytterligare genom att tillföra bra mat och kosttillskott. Att ge kroppen aktiv vila i form av Yoga och rörlighet och så klart sova så gott som möjligt. Det finns en tränare i friidrott som säjer  – Om man tränar hårt så måste man vila hårt!  Så bra tycker jag!

Jag dricker ARGI +, tuggar i mig C-vitamin och ger mina stela muskler massage med Heat lotion.                                                                                          Bra återhämtning tycker jag.  https://physiochraft.myforever.se/store

Stolt!